Peutersurvival

Vanaf 18 augustus bieden wij een nieuwe les peutersurvival aan. Dit is een les om peuters vanaf 3 jaar zelfredzaam te maken in het water. Een goede tussenstap van baby/peuterzwemmen naar de zwemlessen. Ook voor beginnende zwemmers is dit een goed opstapje voor de zwemlessen.

Bij peutersurvival draait het nog niet om het leren van zwemslagen, maar dat de peuters zichzelf kunnen redden in het water. Ze kunnen dan op hun eigen manier op de rug draaien en naar de kant peddelen. Het grote verschil tussen peuterzwemmen en peutersurvival is dat de les bij de survival de ouders niet meer meegaan in het water. Dit is om de zelfredzaamheid extra te stimuleren. De peuters leren het dan echt zelf te doen.

Opstap
Deze survivalles is een goede opstap voor de zwemlessen. De kinderen voelen zich dan al vrij en veilig in het water en durven het water in zonder papa of mama. De instroomgroep van de zwemlessen zal dan ook vaak sneller gaan.

Natuurlijk draaien deze lessen ook om de veiligheid van de kleintjes. Doordat zij zichzelf beter kunnen redden, is de kans kleiner dat er iets gebeurt wanneer zij onverhoopt toch in het water terecht komen. Het geeft een goed gevoel dat uw kind zich kan redden, mocht dat een keer nodig zijn.

 

Meedoen?

Peutersurvival wordt gegeven op dinsdag en woensdag.

Lestijden
Babyzwemmen (3 mnd – 18 mnd): 9.00 – 9.40 uur
Peuterzwemmen (18 mnd – 3 jaar): 9.40 – 10.20 uur
Peutersurvival (vanaf 3 jaar): 10.20 – 11.00 uur

Tarieven
Leskaart Peutersurvival, 10 lessen – 14 weken € 49,20

Up