Peutersurvival

Naast het geven van baby/peuterzwemmen, zijn we ook gestart met peutersurvival. Bij deze les staat zelfredzaamheid centraal. Het is een goede tussenstap van baby/peuterzwemmen naar de zwemlessen. Ook voor beginnende zwemmers kan deze les dienen als opstapje voor de zwemlessen.

De peuters leren namelijk bij de survivalles zich zelf te redden in het water. Zwemslagen zijn nu nog niet belangrijk. Ze moeten op hun eigen manier op de rug kunnen draaien naar de kant peddelen. Om de zelfstandigheid extra te stimuleren, gaan de peuters het water in zonder papa of mama. Dit is dan ook het grootste verschil met peuterzwemmen. Bij survival leren de peuters het echt zelf te doen.

Het voordeel van peutersurvival is dat de instroomgroep van de zwemlessen vaak sneller gaat. De kinderen voelen zich dan namelijk al vrij en veilig in het water. Daarbij is het ook voor hun veiligheid en dat geeft u ook een goed gevoel. Mocht het kind onverhoopt toch in water terecht komen, dan kan hij zichzelf beter redden. Wanneer we beginnen met de lessen krijgen de peuters een drijfpakje aan (gelijk aan die van de EasySwim), na enige tijd kan de peuter ook zonder pakje zwemmen. Deze pakjes zijn verkrijgbaar in het zwembad, aanschafkosten zijn 46,50 euro.

Peutersurvival wordt gegeven op dinsdag en woensdag.

Lestijden
Peutersurvival (vanaf 3,5 jaar): 10.20 – 11.00 uur

Tarieven
Leskaart Peutersurvival, 10 lessen – 14 weken €59,00

Up