Peutersurvival en peuterspetter les

Naast het geven van baby/peuterzwemmen, zijn we ook gestart met peutersurvival en peuterspetterles.
Peutersurvival als doorstroming naar een EasySwim groep en Peuterspetter naar de reguliere zwemles.
Bij deze lessen staat zelfredzaamheid centraal. Het is een goede tussenstap van baby/peuterzwemmen naar de zwemlessen. Ook voor beginnende zwemmers kan deze les dienen als opstapje voor de zwemlessen.

De peuters leren namelijk zich zelf te redden in het water. Zwemslagen zijn nu nog niet belangrijk. Ze moeten op hun eigen manier op de rug kunnen draaien naar de kant peddelen. Om de zelfstandigheid extra te stimuleren, gaan de peuters het water in zonder papa of mama. Dit is dan ook het grootste verschil met peuterzwemmen. Bij deze lessen leren de peuters het echt zelf te doen.

Het voordeel van deze lessen is dat het begin van de zwemlessen vaak sneller gaat. De kinderen voelen zich dan namelijk al vrij en veilig in het water. Daarbij is het ook voor hun veiligheid en dat geeft u ook een goed gevoel. Mocht het kind onverhoopt toch in water terecht komen, dan kan hij zichzelf beter redden.
Wanneer je begint met de de peutersurvival lessen krijgen de peuters een drijfpakje aan (gelijk aan die van de EasySwim), na enige tijd kan de peuter ook zonder pakje zwemmen. Deze pakjes zijn verkrijgbaar in het zwembad, aanschafkosten zijn 46,50 euro.

Lestijden:
Peuterspetter les (vanaf 3,5 jaar): dinsdag 10.20 – 11.00 uur

Peutersurvival (vanaf 3,5 jaar): Op dit moment geven we deze les niet

Tarieven
Leskaart, 10 lessen  €73,00

Up