ABC: leren zwemmen in eigen tempo

Opgeven reguliere zwemles

Zwembad De Broene ‘eugte leidt op volgens het landelijk ZwemABC zoals opgesteld door de Nationaal Raad Zwemveiligheid. Dit ZwemABC is er speciaal op gericht om je kind zich op een plezierige manier veilig en vrij te laten bewegen in het water.

De reguliere zwemles wordt gegeven op:
maandag/donderdag 2x per week
dinsdag/vrijdag 2x per week
zaterdag 1x per week

De instroomgroep
De-instroomgroepIn de eerste fase van de zwemlessen is alles gericht op het vertrouwd maken van de kinderen met het water. In een instroomgroep wordt hier in een ondiep bad aandacht aan besteed. Dankzij allerlei oefeningen, zoals onder water kijken, dingen zoeken, in het water springen en er weer uitklimmen, leert je kind wat water met je doet. Heeft je kind voldoende watergevoel opgebouwd en kan hij of zij op buik en rug drijven? Dan is het tijd voor de echte zwemslagen! De instroom is altijd 1x per week.

A-diploma: Plezier en vertrouwen
A-DiplomaIn zijn of haar eigen tempo gaat je kind stapje voor stapje van het ondiepe bad via het instructie-/recreatiebad naar het diepe wedstrijdbad. Deze stappen worden aangeduid met gekleurde bandjes. Immers, ieder kind is anders en deze individuele opzet maakt dat er veel persoonlijke aandacht is voor je kind. Plezier in de lessen en verder vertrouwd raken met het water staat voorop.

B-diploma: Uitbreiding van de zwemvaardigheid
B-DiplomaIn de lessen voor het B-diploma ontwikkelt je kind meer kracht die nodig is voor het langer volhouden van alle slagen. De kleren waarin ze zwemmen worden zwaarder en afstanden zijn langer. Bovendien blijft je kind oefenen met zwemmen in het geheel, wat op jonge leeftijd hard nodig is. Na het halen van het B-diploma voelt je kind zich zekerder en sterker in het water.

C-diploma: Één met het water
C-DiplomaHeeft je kind zwemdiploma A en B op zak, dan is het klaar om op te gaan voor C! De opbouw van het Zwem-ABC is logisch en kindvriendelijk. Ieder diploma brengt je kind verder in zwemvaardigheid én zwemveiligheid. Het halen van een zwemdiploma C staat dan ook garant voor een leven vol water- en zwemplezier, zowel in moderne zwembaden als bij activiteiten op en aan het water.

Proef- en afzwemmen
Alle vaardigheden voor het behalen van een diploma onder de knie? Dan mag je kind proefzwemmen. Als alle oefeningen tijdens het proefzwemmen goed zijn uitgevoerd, kan je kind echt gaan afzwemmen voor het diploma!

Bekijk hier de verschillende data voor het proef- en afzwemmen.

Up